Je kijkt er maandenlang naar uit, die welverdiende vakantie. Eindelijk wat quality time met het gezin, nog eens tijd voor een goed boek en lekker uitslapen. Toch brengt vakantie ook heel wat stress met zich mee.

Doordat collega’s al met vakantie zijn en je vaak nog heel wat taken wil afwerken voor je vertrekt, kan de workload net voor de vakantie zich enorm opstapelen. Wordt jouw werk tijdens je afwezigheid niet opgevangen, zit je nadien ook nog eens met een achterstand die moet ingehaald worden.

Vakantiestress

Het ontspannen gevoel door die deugddoende vakantie verdwijnt meteen als sneeuw voor de zon. Voor je het weet beschouw je vakantie als een noodzakelijk kwaad. Volgens een onderzoek van Securex (www.securex.be) vindt zelfs 48% van de ondervraagden de periode voor en na de vakantie zo stresserend dat ze zich zelfs afvragen of het wel de moeite loont om op vakantie te vertrekken.

Zo vertrek je met een gerust hart op vakantie!

Hoe kan je dit nu voorkomen en hoe kan je met een gerust hart op vakantie vertrekken (zonder je al zorgen te moeten maken over de stapels werk die je liggen op te wachten).

Plan en durf te delegeren!

Maak een lijstje van de taken die je zeker nog moet afwerken in volgorde van belangrijkheid. Bekijk bij nieuwe opdrachten of de deadline wel haalbaar is voor je vakantie en probeer deze eventueel te verplaatsen tot na je vakantie.

Tracht een week voor je vertrekt met de belangrijkste taken klaar te zijn en wacht niet tot je laatste werkuur om te melden dat je bepaalde deadlines niet kan halen, maar communiceer dit tijdig en probeer een oplossing te zoeken.

Neemt iemand tijdens je vakantie je taken over? Noteer dan stelselmatig wat hij/zij zeker moet opvolgen. Bekijk of je vooraf al een aantal taken kan uitgeven.

Win tijd door efficiënt te werken.

Volgens Peter Plusquin van Shortcuts (www.shortcuts.be) kan je heel wat tijd winnen door efficiënter te werken. Het team van Shortcuts ontwikkelde een aantal trainingen en programma’s met technieken die iedereen kan aanleren.

Zo kan je door de opleiding Smartwebtools, die je het gebruik van slimme digitale tools aanleert, maar liefst een uur per dag winnen.

Handig toch? En niet alleen voor de vakantieperiode!

Op de site van Shortcuts vind je onder andere 7 tips om snel en efficiënt te zoeken in Google en heel wat super handige toetsencombinaties.

Via slimme toetsencombinaties kan je namelijk op jaarbasis 1000 minuten of 16u extra tijd winnen! Iedereen kent waarschijnlijk wel Crtl + C (kopiëren) en Ctrl + V (verplaatsen/plakken), maar ook deze zijn zeer nuttig:

  • Ctrl + Z: de laatste actie ongedaan maken (undo)
  • Ctrl + P: printen
  • Ctrl + F: zoeken
  • Ctrl + I: tekst in italic zetten
  • Ctrl + B: tekst in het vet (bold) zetten

 

Nog nooit van de Windows toets gehoord? Je doet er onder andere dit mee:

  • Windows + D: brengt je naar de desktop zonder je alle vensters hoeft te sluiten (herhaal om terug te keren).
  • Windows + Tab /Alt + Tab: Hiermee kan je navigeren tussen de vensters en snel tussen verschillende vensters schakelen.

 

Ontdek nog veel meer slimme combinaties op de site van http://www.shortcuts.be/gouden-toetsencombinaties-voor-instant-tijdwinst/ en geniet van je vakantie!!

Op zoek naar een nieuwe job? www.icredit.be/jobs

 

© 2020 - iCredit Motionmill webdesign, seo & internet services
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
iCREDIT