Uit onderzoek blijkt dat 1 op 5 Belgen op lange termijn van job wil veranderen. Gezien het aantal uren we per week gemiddeld aan het werk zijn, is je job graag doen geen overbodig luxe. Toch blijkt de stap naar een nieuwe baan niet altijd even eenvoudig.

Je leest hier waarom je het wel moet doen en hoe wij je kunnen helpen!

Waarom we niet van job veranderen.

Tenzij je een rasechte jobhopper bent en houdt van de spreekwoordelijke sprong in het duister, is van job veranderen niet altijd eenvoudig.

Dit zijn een aantal redenen waarom we het niet doen:

Geen tijd

Een groot obstakel is het tijdsgebrek. Je hebt al een drukke baan, een gezin en hobby’s. Dagen gaan razendsnel voorbij en voor je het weet, ben je deze week weer “vergeten” solliciteren.

Angst voor verandering

Wij Belgen kiezen graag voor zekerheid. De angst om een betere job te vinden houdt ons dan ook vaak tegen om de sprong te wagen. Wie al wat anciënniteit heeft, smijt een aantal opgebouwde voorwaarden overboord en heeft het nog moeilijker om de stap zetten.

Goede werksfeer

Wie elke week halsreikend uitkijkt naar de vrijdagmiddagdrink op het werk, regelmatig eens gaat lunchen met de collega’s en af en toe een leuke uitstap in het weekend organiseert met de werkmakkers, zal het niet eenvoudig vinden om van werk te veranderen. Een goede werksfeer is voor veel mensen belangrijker dan loon en is iets dat je vooraf niet op papier kan laten zetten.

Waarom is het tijd om de stap te zetten?

Soms is het gewoon écht tijd voor een nieuwe uitdaging. Komen volgende signalen jou bekend voor? Dat start je maar beter met solliciteren!

Slecht humeur

We hebben allemaal wel eens een slechte dag, maar als je echt iedere dag een rothumeur hebt en je met tegenzin naar je werk gaat, dan zit jij daar waarschijnlijk niet (meer) op je plaats en is het tijd voor verandering.

Lang leve het weekend

Ok, iedereen kijkt uit naar het weekend, maar als jij dat al op maandagochtend doet terwijl je jezelf uit je bed sleept, kan je maar beter de stap zetten.

Routine

Stel je je geen vragen meer bij wat je aan het doen bent, tel je de uren af op het werk en heb je het gevoel dat je niks meer bijleert? Dan kan een nieuwe uitdaging de oplossing zijn.

Zin gekregen om de stap te zetten? Icredit kan jou helpen. Ons team van professionals kent de bedrijven die beroep doen op onze diensten door en door. We luisteren naar jouw wensen en kijken of er een perfect fit is. Kom eens langs voor een vrijblijvende babbel en een kop koffie, we helpen je graag!

Je vindt hier alvast ons jobaanbod

© 2020 - iCredit Motionmill webdesign, seo & internet services
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
iCREDIT