Gouden medaille = geen gouden spaarboek

Nafi Thiam zal voor eeuwig in de geschiedenisboeken staan als de allereerste Belg die een gouden medaille mee naar huis nam op het wereldkampioenschap atletiek.

Gouden medaille? ja! Gouden spaarboek? Nee!

Goud

Nafi Thiam zette zondag een prachtprestatie neer en dat werd beloond met een gouden medaille en €51 000. Niet slecht, hoor ik u denken. Maar in vergelijking met wat de rode duivels verdienen, is dat bedrag natuurlijk peanuts. Onze duivels inden elk maar liefst 7x het prijzengeld van Nafi na de kwartfinale van het EK, een “kleine” €360 000.

Atletiek is niet zo’n populaire sport als voetbal, tennis en wielrennen bijvoorbeeld en dat is overduidelijk te merken aan het verschil in prijzengeld. Zo ging de winnares van Wimbledon aan de haal met een slordige 2,4 miljoen euro. Chris Froome stak €500 000 op zak als winnaar van de Tour de France.

In La Dernière Heure beweert Nafi Thiam niet te weten hoeveel de premie bedraagt. “Er gaan bovendien nog eens belastingen af dus er blijft zowat de helft over”, zo zegt de atlete. Ze blijft er dan ook heel nuchter bij. “Ik weet dat ik niet rijk zal worden van atletiek, maar ik ben niet iemand die veel uitgeeft. Wat ik win met atletiek, bewaar ik voor later.”

 

Sponsors

Onrechtstreeks levert de gouden medaille van de 22-jarige studente natuurlijk wel een aardig centje op. “Nafi is een uitstekend uithangbord voor sponsors”, vertelt sportmarketeer Wim Lagae in Het Nieuwsblad. “Ze is een jong multicultureel stijlicoon, cool én bescheiden.” De atlete heeft al deals met Audi, Nike, Red Bull en Diamenti per tutti en staat nu veel sterker bij het onderhandelen van sponsorcontracten.”

De best betaalde jobs in Belgïe

Schuilt er geen topatleet in jou, maar wil je toch goed je kost verdienen? Dan ambieer je best een job met een grote verantwoorlijkheid of een functie die een unieke kennis vraagt. Volgens de FOD Economie zijn die het best betaald. Wie zich kan opwerken en een functie in het hoger management kan bemachtigen, kan maandelijks zo’n €9235 per maand verdienen. Managers en ingenieurs zijn bovendien schaars op de arbeidsmarkt en kunnen dus beter onderhandelen over hun salaris. Hier vind je de top 10 van de best betaalde jobs (gemiddeld brutoloon).

  1. Directeurs van grote ondernemingen (€9.253)
  2. ICT-managers (€ 6.925)
  3. Managers op het gebied van zakelijke dienstverlening en administratief gebied (€ 6.734)
  4. Artsen (€ 6.722)
  5. Managers op het gebied van verkoop, marketing, reclame, PR en research en development (€ 6.228)
  6. Managers op het gebied van professionele diensten (€ 6.203)
  7. Managers in de industrie, delfstoffenwinning, bouwnijverheid en logistiek (€ 6.069)
  8. Wiskundigen, actuarissen en statistici (€ 5.154)
  9. Natuurkundigen, scheikundigen en dergelijke (€ 4.966)
  10. Ingenieurs op het gebied van elektrotechnologie (€ 4.816)

*Bron: vacature.com

Op zoek naar een goed betaalde job? Kijk eens naar het aanbod van iCredit: www.icredit.be/jobs

© 2020 - iCredit Motionmill webdesign, seo & internet services
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
iCREDIT