Ga naar de inhoud

ACCOUNTING OFFICER GENT

Een boekhouding die tot in het kleinste detail klopt, is cruciaal voor iedere onderneming. Daarvoor rekent ze onder andere op de expertise van een accounting officer, die niets over het hoofd ziet. We nemen de rol van de accounting officer Gent graag onder de loep: van verantwoordelijkheden, tot vaardigheden. Zoekt u een gelijkaardig profiel voor uw bedrijf? Of bent u een gemotiveerde professional die aan alle vereisten voldoet? Wij schuiven graag met u aan tafel! 

Wat doet een accounting officer?

Een accounting officer buigt zich over de algemene boekhouding van een bedrijf. Hij staat in voor de correcte ingave van facturen, banken en andere posten. Ook de opmaak en het nazicht van de btw-aangifte behoort tot het takenpakket, net zoals het voorbereiden van de balans en de jaarrekening. Hier doet de accounting officer de voorzet, zodat de erkende accountant de documenten vervolgens finaliseert. Verder volgt hij de liquide middelen nauwgezet op en valideert hij de betrouwbaarheid ervan. Ten slotte is deze professional verantwoordelijk voor de reconciliatie van de rekeningen, waarbij hij mogelijke verschillen tussen twee rekeningen opspoort en garandeert dat ze overeenkomen.

Sarah aan haar bureau

Welke kennis en competenties zijn essentieel?

Een brede interesse in boekhouding is uiteraard een must voor een accounting officer. Dankzij een financiële opleiding, bijvoorbeeld een bachelor accountancy-fiscaliteit of een master TEW, heeft hij of zij de juiste financiële, fiscale achtergrond. Maar de wetgeving verandert snel: daarom is het essentieel dat hij of zij zich continu bijschoolt en de laatste wijzigingen op de voet volgt. Deze expertise wordt aangevuld met een brede talenkennis. Een accounting officer is bij voorkeur drietalig en beheerst moeiteloos het vakjargon. Ten slotte staan ook de nodige IT-competenties op punt: boekhouden is de laatste jaren sterk gedigitaliseerd. Het ERP-systeem en de gebruikte software hangen uiteraard af van de werkomgeving, maar een grondige kennis van Microsoft Office mag niet ontbreken. Met name Excel blijft een veelgebruikt programma, bijvoorbeeld om rapporten op te maken.

Nood aan een accounting officer Gent om uw team te versterken? Wij helpen u vakkundig om de juiste professional aan boord te halen. 

Het profiel van een accounting officer

De boekhouding moet tot twee cijfers na de komma correct zijn. Geen probleem voor de accounting officer: hij werkt immers met een kritische blik en oog voor detail. Maar een boekhouding komt ook met strikte deadlines. Regelmatige voorheffingen, btw-aangiftes in ieder kwartaal … Laattijdigheid kan financiële gevolgen met zich meebrengen en dat vereist dus stiptheid. Een accounting officer is bijzonder planmatig en respecteert de vooropgestelde timings. Deze deadlines zorgen soms voor pieken in de werkdruk, bijvoorbeeld bij de kwartaalafsluiting. Daarom zijn zowel flexibiliteit als stressbestendigheid cruciaal in deze functie. Discretie evenzeer. De accounting officer verdiept zich immers in de vertrouwelijke cijfers van een bedrijf. Het spreekt voor zich dat hij op gepaste wijze met deze confidentiële informatie omspringt.

Werken als accounting officer Gent

Wilt u werken als accounting officer Gent? iCredit heeft uiteenlopende vacatures voor accountancyprofielen, zowel tijdelijke betrekkingen als vaste jobs. Wij matchen u graag met de juiste functie en kijken daarbij naar uw ervaring en ambities. Evengoed helpen we u doorgroeien naar een andere rol. Zo kan u met een achtergrond in operationele boekhouding aan de slag als treasurer of finance consultant. Wij spitsen de oren om te horen waar uw voorkeur naar uitgaat en denken heel graag met u mee.

Accounting officer Gent met zin voor een nieuwe uitdaging? Contacteer ons vrijblijvend om uw professionele mogelijkheden af te stemmen.

iCredit, your partner in working capital. Nice to meet you!

iCredit is gespecialiseerd in finance rekrutering, projectsourcing, interim-management en outsourcing. Met een bijzondere kennis van credit management, accounts payable, accounts receivable en treasury, zorgen wij voor het juiste finance talent op de juiste plaats. Van junior accountants, over senior debiteurenbeheerders, tot rasechte financieel managers. Wij kijken bewust verder dan cv’s met competenties en referenties. Onze authentieke aanpak is de sleutel tot een succesvolle rekrutering.

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.