Ga naar de inhoud

Case: werving en selectie voor Bank Van Breda

iCredit en Bank Van Breda, dat is al meer dan vijf jaar een succesvol partnership. Wij ondersteunen de bank vakkundig met de werving en selectie van finance professionals. De geplaatste kandidaten krijgen later vaak kansen om intern door te groeien en zijn daarom bijzonder tevreden over hun werkgever. Kortom: een samenwerking met alleen maar blije gezichten!

De taak: werving en selectie van finance professionals

Bank Van Breda heeft regelmatig finance vacatures openstaan, bijvoorbeeld binnen de teams Credit Control of Kredietonderzoek. Daarvoor zoeken ze experts die vast in dienst treden. Deze vraag kadert perfect binnen de nichekennis van iCredit in credit management en finance recruitment. Als resultaat plaatsten we al meermaals kandidaten bij Bank Van Breda, verspreid over verschillende afdelingen. Dankzij de jarenlange samenwerking kennen we de bedrijfscultuur en dynamiek bij de klant door en door, en begrijpen we goed welke profielen hier passen. Zo kunnen we bij elke nieuwe vraag naar rekrutering snel schakelen.

De aanpak: finance recruitment met hoge kwaliteitsgraad

iCredit maakt van een kwalitatieve aanpak haar handelsmerk. Vraagt Bank Van Breda om de werving en selectie van een specifieke finance professional? Dan doorspitten we onze database, die allerlei competente en grondig gescreende kandidaten telt. We kijken onder andere naar skills, talenkennis en persoonlijkheid. Vaak verspreiden we de vacature ook via diverse communicatiekanalen. Wanneer wij een match zien, stellen we de geschikte kandidaat voor aan de klant. Bij groen licht treedt die vast in dienst. De eerste drie maanden na de plaatsing houdt iCredit graag de vinger aan de pols. Zo checken we regelmatig in en peilen we naar de opstart.

 

“Een fijne samenwerking met iCredit waarbij open en vlotte communicatie centraal staat. Bij iCredit hebben ze een goed beeld van de profielen die perfect binnen onze bank zouden passen.” – Eleen Wouters, Specialist Rekrutering en Selectie bij Bank Van Breda

Op zoek naar een ervaren partner voor de werving en selectie van finance professionals? iCredit is de rekruteringsexpert in de sector, luistert naar je noden en richt de radar op de juiste kandidaten.

werving en selectie

Feedback van kandidaten: werkgever waar de mens centraal staat

Bank Van Breda hanteert een open bedrijfscultuur, met veel aandacht voor haar mensen, een evenwichtige work-lifebalance en tal van doorgroeimogelijkheden. Hier werden ze in 2022 nog voor beloond met een nominatie als ‘Great Place to Work’ en een eerste plaats in de categorie van de grote bedrijven. De kandidaten die we hier op vaste basis plaatsen, zijn ronduit positief over hun nieuwe werkgever, met name over de rijke ontplooiingskansen.

“Met mijn werkomgeving en job zit het prima. Kortom, ik heb dankzij iCredit vier jaar geleden de ideale werkgever gevonden.” – Berdien Druyts, Kredietonderzoeker bij Van Breda Car Finance

Eerder nood aan tijdelijke ondersteuning van een finance professional, om afwezigheden op te vangen of de werkdruk te verlichten? Naast werving en selectie is iCredit ook gespecialiseerd in projectsourcing en interim-management.

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.