Ga naar de inhoud

CREDIT MANAGER MECHELEN

Zoekt u een ervaren credit manager voor de versterking van uw afdeling collections? Wilt u met een mooie ervaring credit management op de teller doorgroeien naar een leidinggevende functie binnen kredietbeheer? Read on! De credit manager is de gatekeeper van een bedrijf haar klantenportefeuille. Zijn alziend oog waakt over de mogelijke betaalrisico’s die nieuwe én bestaande klanten met zich meebrengen. iCredit stelt u voor aan de credit management specialist op het kruispunt tussen sales en finance, die dossiers bestudeert en beslissingen neemt met oog op de beste klantenrelatie. Rendabiliteit voorop!

Wat doet een credit manager Mechelen?

Net onder de finance manager, aan het hoofd van het collections departement binnen de klantenboekhouding, staat de credit manager. Hij stuurt een klein team van onder meer credit controllers en cash collectors aan. Zijn voornaamste focus? Risico-inschatting! Hij gaat na welke – potentiële – financiële gevaren klanten met zich meebrengen. Hoe betaalden ze hun facturen in het verleden? Waarom doen ze niet langer een beroep op de concurrentie? Is er een wijziging in betalingsgedrag te traceren? Loert er misschien een overname, een fusie of een faillissement om de hoek? Een credit manager combineert een overkoepelende helikopterblik met een scherp oog voor detail.

Een portfolio met louter stipt betalende klanten, daar droomt ieder bedrijf van. De realiteit is echter een wereld van verschil … De credit manager helpt om met de voetjes op de grond te blijven en een financieel gezonde mix na te streven van zowel voorbeeldige klanten, als cliënten die wat meer risico’s in zich dragen.

Man achter laptop

De credit manager Mechelen, taalvaardig en toekomstgericht

De credit manager is een senior profiel, verantwoordelijk voor het hele collection proces: van kersverse klanten aannemen, tot slecht betalende klanten doorverwijzen naar incassobureaus. Maar hoe ziet de perfecte credit manager eruit? Welke competenties en soft skills typeren hem? De manager kredietbeheer kan iemand zijn met leiderschapscapaciteiten die doorstroomt uit een functie credit control of cash collection. Of een ervaren team of sales manager met de drive om zich toe te leggen op klantenboekhouding. Om te controleren, discussiëren en rapporteren is meertaligheid (Nederlands, Frans en Engels) een must. Kredietanalyse en risico-inschatting vraagt daarnaast een toekomstgerichte mindset. Rekening houdend met hoe klanten die al dan niet betaalden in het verleden, beoogt de credit manager voor de toekomst een cliënteel dat de bedrijfsschatkist boost.

De volgende stap in uw finance carrière zetten en Credit manager in Mechelen worden?

De verantwoordelijkheden van een credit manager op een rij …

  • Een klein team leiden dat onder andere bestaat uit credit controllers en cash collectors
  • Presenteren voor en rapporteren aan de finance manager
  • Advies verlenen aan leidinggevende(n) en management voor klantensegmentatie en klantenrisico’s
  • Opereren op het kruispunt tussen finance en sales, een actuele en open communicatie onderhouden met beide afdelingen
  • Overzicht bewaken over collections, van aanname nieuwe klanten tot stopzetting van klantensamenwerkingen
  • Interne processen (klantenboekhouding) optimaliseren
  • Credit en collection policies bestuderen, actualiseren en uitschrijven
  • Dispuutmanagement: oplossen van geschillen met klanten omwille van onvolledige, laattijdige of uitblijvende betalingen

 

Wie is iCredit?

iCredit is gespecialiseerd in finance rekrutering, projectsourcing, interim-management en outsourcing. Met een bijzondere kennis van credit management, accounts payable, accounts receivable en treasury, zorgen wij voor het juiste finance talent op de juiste plaats. Van junior accountants, over senior debiteurenbeheerders, tot rasechte financieel managers. Wij kijken bewust verder dan cv’s met competenties en referenties. Onze authentieke aanpak is de sleutel tot een succesvolle rekrutering.

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.