Ga naar de inhoud

De iCredit consultant: Uniek in zijn soort

De consultancybranche boomt! Experten springen tijdelijk bij, geven objectief advies en boeken klinkende resultaten. Geen wonder dat consultants graag geziene profielen zijn. Ook in finance is er veel vraag naar sterke professionals die zich binnen no time inwerken, het heft in handen nemen en kleine of grote optimalisaties doorvoeren. Maar kan iedereen met een financiële achtergrond zomaar een succesvol consultant worden? Wij tekenen het profiel uit van de perfecte financiële consultant, oftewel de iCredit finance consultant, uniek in zijn soort!

Gebeten om te weten

Een finance consultant heeft fiscale kennis en kunde op zak. Hoeft die bij de aanvang indrukwekkend te zijn? Allesbehalve. Wie uit de startblokken schiet, kan gebruikmaken van theoretische kennis verworven tijdens studies rechtspraktijk, kmo-management of boekhouding. Wie al wat langer meedraait in finance kan daarbovenop rekenen  op relevante ervaring recht vanuit het werkveld. Een topconsultant laat het daar niet bij. Hij houdt de oren en ogen open voor economische evoluties, trends en tendensen want credit management, accounting en treasury staan niet stil. Webinars bijwonen, wetgeving op de voet volgen, vakliteratuur lezen? Dat doen onze financiële krakken met plezier.

2 mensen aan tafel

Vlot ter taal

Facturen inboeken, klachten afhandelen, kredietanalyses uitvoeren, … deze acties hebben meer kans op slagen als de juiste actoren betrokken worden. Lef hebben om het gesprek aan te gaan als finance consultant is cruciaal! Onze meertalige finance professionals bieden support aan bedrijven en financiële instanties. We rekenen erop dat nieuw talent zich vlot kan uitdrukken in zowel het Nederlands als in het Frans. Extra vakjargon verwerven kan moeiteloos on the job.

Goesting om ervoor te gaan

Boekhouders, debiteurenbeheerders, kredietanalisten en financieel managers moeten vaak opboksen tegen een stoffig imago. Time for change! Onze finance consultants zijn goalgetters die verder denken dan dossiers, balansen, kredieten en facturen. Ze overstijgen de cijfers en hebben goesting om het financieel verschil te maken voor hun opdrachtgevers. iCredit omringt zich met sprankelende persoonlijkheden die zich in nieuwe situaties als een vis in het water voelen. Drie maanden een incassobureau ondersteunen om vervolgens negen maanden mee te draaien op de afdeling debiteurbeheer van een multinational? Variatie is key!

Uw vaste job opgeven voor een consultancycarrière is een spannende stap. Overweegt u om consultant te worden? Eens vrijblijvend babbelen met onze matchmakers? Laat uw telefoonnummer achter en wij contacteren u voor een korte kennismaking waarin we u met plezier alle troeven van een job als finance consultant toelichten.

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.