Ga naar de inhoud

iCredit heeft aandacht voor employee engagement

De voorbije jaren groeide finance recruitment specialist iCredit uit van een ambitieuze start-up, naar een innovatieve scale-up met maar liefst vijfenzestig toppers in huis. Ontzettend trots op onze evolutie, maar die heeft ook een keerzijde. Het wordt moeilijker om medewerkers te blijven horen, uitdagen en motiveren … Omdat onze mensen het kloppend hart van onze organisatie zijn, zetten we employee engagement vandaag torenhoog op de agenda. Verbinding creëren, vertrouwen geven en vooruitgang faciliteren? Lees hier hoe wij het aanpakken!

#1 De theorie

Employee engagement in een notendop

Wat is employee engagement? Is het slechts een buzzwoord of een trend die overeind zal blijven? Employee engagement is here to stay. Het wijst op de betrokkenheid tussen een werknemer en diens werkgever in de ruime zin van het woord. Meer dan welke generatie ook, willen de huidige young en senior professionals werken in een omgeving met aandacht voor hun professionele loopbaan en hun unieke persoonlijkheid. Hoewel employee engagement voornamelijk wordt beetgegrepen en uitgerold door grote bedrijven, is het ook voor kleine ondernemingen cruciaal om haar nieuwe en toekomstige collega’s te betrekken, begeleiden en begeesteren bij de dagelijkse gang van zaken. Aanwervingen, inspiratiesessies, evaluatiemomenten, teambuildings, … zijn stuk voor stuk opportuniteiten om uw employee engagement een boost te geven!

Aapjes in de lucht

#2 De praktijk

Medewerkersbetrokkenheid volgens iCredit

Niet ieder bedrijf kan employee engagement op dezelfde manier vergroten. Al zijn er wel meerdere sporen waarop medewerkersbetrokkenheid versterkt kan worden. Op basis van een korte, maar krachtige interne rondvraag naar verzuchtingen, zetten we nu volop in op personal development en performance management. Dit doen we niet top-down, maar wel bottom-up: we starten op de vloer. Een handvol collega’s (samengebracht in een vertrouwelijke focusgroep) kan proeven van ons nieuw trainingsplatform voor talenkennis en ons geoptimaliseerd evaluatiebeleid. Wat vinden ze ervan? Wat zien we over het hoofd? Is dit een stap voorwaarts? Aan welke verbeterpunten denken ze zelf? Door hen actief te betrekken in de uitwerking van initiatieven is de kans op succes het grootst.

“Het is verleidelijk om eerst alle opties te onderzoeken, maar zo gaat er kostbare tijd verloren. Medewerkers weten niet wat er achter de schermen voorbereid wordt. Daarom pakken we employee engagement bij iCredit agile aan. Dankzij hands-on proefprojecten genieten we snel van quick wins en voelen de collega’s dat er iets beweegt. Love it!”
Ann Lommelen, hr-manager iCredit

#3 De toekomst …

Deelname aan de Employee Engagement Awards

iCredit neemt voor het eerst deel aan de Employee Engagement Awards, een wedstrijd voor kleine en grote bedrijven met een uitzonderlijke werknemersbeleving. Hoewel een award binnenrijven de kers op de taart van ons warme werk zou zijn, blijven we voorlopig met onze voetjes op de grond. De organisatie reikt naast prijzen aan haar deelnemers ook tal van tips en tricks uit via een online platform. Aan cases en challenges geen gebrek, winnen doen we dus sowieso!

iCredit inschakelen om uw vacature in te vullen met het juiste profiel op papier én in persoon of werken als consultant bij een bedrijf dat haar team zeggenschap geeft?

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.