Ga naar de inhoud

Interim-management

Operationele continuïteit is meer dan ooit een must in ondernemingen. Wanneer er grote veranderingen, zoals een herstructurering, op til zijn, maakt een finance interim-manager het verschil dankzij diens jarenlange ervaring en expertise. Nood aan sterk interim-management dat uw bedrijf door woelige wateren gidst? Of wilt u als senior professional zelf op tijdelijke basis in ondernemingen aan de slag om sterk strategisch werk te leveren? iCredit komt aan uw noden tegemoet als service- of carrièrepartner.

Het belang van interim-management

In tijden van drukte en verandering zorgt interim-management voor rust en richting. Interim-managers zijn op verschillende domeinen inzetbaar. Deze senior profielen versterken een onderneming voor een bepaalde periode met verregaande, onafhankelijke expertise. Zo begeleiden ze bedrijven op het vlak van processen, systemen en organisatie, om tot effectieve resultaten te komen. iCredit specialiseert zich in finance interim-management.

Onze interim-managers weten van aanpakken, delen hun financiële kennis in uw bedrijf en voeren een tijdelijke of dringende managementopdracht feilloos uit.

Mogelijke projecten voor een interim-manager

Verschillende projecten kunnen onder interim-management vallen. Finance interim-managers worden vooral ingezet tijdens transitieperioden en maken mee de vertaalslag naar de praktijk. Dankzij hun ruime ervaring op directieniveau kunnen ze complexe knopen doorhakken en praktische oplossingen aanreiken. Hieronder sommen we enkele opdrachten op waarbij interim-management van pas komt:

  • Een herstructurering van diverse afdelingen in goede banen leiden
  • Financiële processen optimaliseren
  • Nieuwe software verankeren
  • Veranderingsstrategieën implementeren
  • Een fusie overzien
  • Een kostenbesparing doorvoeren
  • Afwezige directieleden tijdelijk vervangen

De voordelen van interim-management 

In een transformationele context plukt uw bedrijf al snel de vruchten van interim-management. Deze professionals versterken uw organisatie op korte termijn, blijven aan boord zolang het nodig is en delen met plezier hun jarenlange, onafhankelijke expertise. Zij weten precies hoe andere bedrijven dergelijke situaties aanpakken en kunnen zo slim bijsturen. Met een frisse blik, de nodige maturiteit en een hands-on attitude betekenen ze een significante meerwaarde voor uw onderneming.

interim-management

Hoe ondersteunt iCredit u met interim-management?

Heeft uw bedrijf nood aan een ervaren interim-manager? Wij luisteren naar uw vraag en doorspitten onze database van capabele kandidaten. Stuk voor stuk senior finance profielen, die we al jarenlang opvolgen en waarmee we nauw in contact staan. We screenen hun skills, checken beschikbaarheden en leggen de juiste match aan u voor. Zo plaatsen we binnen amper enkele dagen al een gespecialiseerd profiel op uw strategische positie, die vlot blendt met uw organisatie en team. De duurtijd van de opdracht hangt uiteraard van uw behoefte en het project af.

Werken als interim-manager via iCredit

Wilt u zelf aan de slag als finance interim-manager? Of loopt uw huidige project ten einde en kijkt u uit naar een volgende opdracht? iCredit gaat met plezier voor u aan de slag. De interim-managers waar wij mee samenwerken, zijn doorgaans freelancers. Daarom begeleiden wij enthousiaste werknemers graag om de sprong als zelfstandige te wagen en delen we concreet advies.

We houden de vinger aan de pols bij onze interim-managers en peilen regelmatig naar hun projecten. Zijn ze via iCredit aan de slag en duiken er onverwachte problemen op? Dan nemen wij de rol van ontmijner op en zoeken we mee naar een oplossing waarin alle partijen zich kunnen vinden. Een carrièrepartner waarop u kan bouwen!

Wilt u starten als interim-manager? Of kijkt u uit naar een nieuwe uitdaging in interim-management? Contacteer ons vrijblijvend om uw professionele mogelijkheden af te stemmen.

 

iCredit, your partner in working capital. Nice to meet you!

iCredit is gespecialiseerd in finance rekrutering, projectsourcing, interim-management en outsourcing. Met een bijzondere kennis van credit management, accounts payable, accounts receivable en treasury, zorgen wij voor het juiste finance talent op de juiste plaats. Van junior accountants, over senior debiteurenbeheerders, tot rasechte financieel managers. Wij kijken bewust verder dan cv’s met competenties en referenties. Onze authentieke aanpak is de sleutel tot een succesvolle rekrutering.

 

 

Gepubliceerd op 27 juli 2023

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.