Ga naar de inhoud

OPLEIDING KREDIETVERLENING SINT-NIKLAAS

Als finance professional is het essentieel om je kennis up-to-date te houden. iCredit zet daarom bewust in op de ontwikkeling van haar finance consultants en biedt diverse trainingen aan. Eén daarvan is de opleiding kredietverlening Sint-Niklaas, gedoceerd door Kris Arts. Tijdens een tweedaagse cursus leren de deelnemers de grondslagen van kredietverlening. Bovendien zet iCredit de deuren graag open voor andere finance professionals die zich willen verdiepen in het topic. Lees meer over de opleiding en schrijf je in voor de eerstvolgende sessie!

Het belang van kredietverlening

De kans dat finance consultants in hun job in aanraking komen met kredietverlening is reëel. Ze gaan bijvoorbeeld aan de slag bij een bank, of een financierings- of leasingmaatschappij die een krediet verleent aan mensen die een nieuwe wagen kopen. Maar evengoed in dienstverlenende of productiebedrijven zijn er raakvlakken met kredietverlening. Zij verlenen een bepaalde service of leveren een product, waarbij ze pas na een bepaald aantal dagen worden betaald. Op die manier verstrekken zij dus ook een krediet aan hun klanten. Daarom is het belangrijk dat finance professionals de basisconcepten goed begrijpen.

“Kredietverlening is niet altijd even eenvoudig, maar ik ben van mening dat je zaken die je écht begrijpt simpel moet kunnen uitleggen. Dat is ook mijn filosofie tijdens de cursus: technisch complexe materie op een behapbare manier toelichten.” – Kris Arts, docent opleiding kredietverlening

Wat leer je tijdens de opleiding kredietverlening Sint-Niklaas?

Tijdens de opleiding kredietverlening Sint-Niklaas reiken we finance consultants een handige toolbox aan, die van pas komt tijdens projecten met betrekking tot kredietverlening of credit management. We starten met het verklaren van een reeks essentiële begrippen, zoals Probability of Default (wat slaat op de kans dat een bedrijf failliet gaat), LGD (Loss Given Default, ofwel het verlies in geval van faillissement) en ECL-provisions (Expected Credit Loss-provisions, wat voorzieningen zijn voor mogelijke kredietverliezen). Dit vormt het fundament voor de rest van de cursus. In latere modules komen zowel particuliere als zakelijke kredietverlening aan bod. Er is ook een kleiner, specifiek onderdeel voorzien over credit management binnen bedrijven, los van de bancaire context.

“De opleiding kredietverlening geeft finance professionals een breed beeld van kredietverlening, dat ze doorheen hun carrière verder kunnen uitdiepen.” – Kris Arts, docent opleiding kredietverlening

Van theoretische begrippen, tot interactieve momenten

Tijdens de opleiding kredietverlening Sint-Niklaas worden de deelnemers twee dagen lang ondergedompeld in het topic. Docent Kris Arts bouwt de cursus stelselmatig op, waardoor de training ook geschikt is voor beginners, al is een economische achtergrond zeker welkom. Bovendien wisselt hij theorie af met interactieve momenten, zoals kleine oefeningen en een case die de deelnemers in groep uitwerken. Na de opleiding kunnen de deelnemers verschillende begrippen met betrekking tot kredietverlening thuisbrengen. Zo zijn ze onder andere bekend met het Kapitaalakkoord van Bazel en IRFS 9, een internationale financiële rapporteringsstandaard m.b.t. de waardering van financiële instrumenten.

“De deelnemers zijn bijzonder positief over de opleiding. Hun feedback? De duidelijke uitleg van een hele reeks relevante concepten werd erg geapprecieerd.” – Kris Arts, docent opleiding kredietverlening

Heb je interesse in een opleiding kredietverlening Sint-Niklaas? iCredit lanceert binnenkort een nieuwe editie van deze interessante training. Neem contact op voor meer informatie.

 

Opleiding kredietverlening

Over docent Kris Arts

Kris Arts heeft meer dan 30 jaar ervaring in het internationaal bankwezen. Hij startte als Financieel Analist bij KBC in Brussel en maakte daarna zijn droom waar om in het buitenland te werken. KBC bracht hem naar Nederland, Hongarije en Slovakije. Telkens stond Kris aan het hoofd van de kredietafdeling en stuurde hij een team aan. Dankzij deze ervaringen kent hij alle kneepjes van het vak: van residentiële hypotheekleningen, tot zakelijke kredietverlening aan grote bedrijven. Doorheen zijn carrière had Kris altijd bijzondere aandacht voor learning and development en schreef hij verschillende opleidingswerken. Vandaag is hij actief als freelancer en doceert hij onder andere opleidingen rond kredietverlening.

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.