Ga naar de inhoud

SCHADEBEHEERDER DIEGEM

Zoekt u een professionele schadebeheerder met doorgedreven kennis om uw verzekeringskantoor te versterken? Of heeft u al enkele jaren ervaring in schadebeheer en wilt u complexere dossiers onder de arm nemen? iCredit buigt zich vakkundig over uw vraag. Bij een schadegeval komt er namelijk een hele verzekeringsmolen op gang. Het is aan de schadebeheerder Diegem om helder te communiceren en te garanderen dat de schadelijder zo snel mogelijk een vergoeding ontvangt. We zoomen in op deze functie: van takenpakket, tot vaardigheden.

Wat doet een schadebeheerder?

Een schadegeval is snel gebeurd: een aanrijding met de wagen, een uitslaande brand, een ongeval op de werkvloer … De aangifte die ingevuld en doorgestuurd wordt, komt vervolgens bij de schadebeheerder terecht. Hij managet het verzekeringsdossier van A tot Z en neemt de situatie kritisch, maar objectief onder de loep. Welke betrokkene is verantwoordelijk voor de schade? Diens verzekeringsmaatschappij moet het slachtoffer vergoeden. Vroeger moest de schadebeheerder de schade ter plaatse vaststellen. Vandaag gebeurt dit vaak digitaal aan de hand van foto’s om wachttijden te beperken, al blijft een plaatsbezoek soms vereist. Verder vormt schadebeheer het aanspreekpunt voor alle partijen doorheen het hele proces.

Hoe sneller een schadedossier afgerond wordt, hoe beter. De schadebeheerder ziet het bos door de bomen en streeft naar een hypercorrecte uitkomst. Wilt u de juiste professional aan boord halen?

Kennis van conventies als schadebeheerder Diegem

Een schadedossier uitpluizen, is geen nattevingerwerk, integendeel. Er zijn verschillende RDR-conventies die strikt bepalen hoe een dossier precies behandeld moet worden door schadebeheer. Het doel van deze regelgeving? Garanderen dat de schadelijder zijn vergoeding zo snel mogelijk ontvangt en eventuele discussies achteraf plaatsvinden. Wanneer het bijvoorbeeld bij een aanrijding niet meteen duidelijk is wie een fout maakte, wordt de niet-aansprakelijke bestuurder rechtstreeks door zijn eigen verzekeraar burgerlijke aansprakelijkheid vergoed. Deze betaling geschiedt voor de rekening van de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. Het is aan de schadebeheerder om deze regels grondig te kennen en in de praktijk te brengen.

Mensen achter laptops opleiding anti-money laundering know your customer

Het profiel van een schadebeheerder Diegem

Een schadebeheerder heeft het juiste diploma op zak, bijvoorbeeld een bachelor financiën en verzekeringswezen, of rechtspraktijk. Dit vult hij aan met verregaande expertise van de RDR-conventies, die on the job verworven wordt. Daarnaast beschikt een schadebeheerder over een sterke talenkennis, sterke communicatieskills om in wisselende werkomgevingen te opereren en een klantgerichte mindset. Hij staat namelijk continu in contact met mensen die geconfronteerd worden met schade. Op een betrokken en begripvolle, maar correcte manier met hen omgaan, is cruciaal. Ten slotte werkt hij vlot met digitale tools, toegespitst op de verzekeringstak waarin hij actief is.

De volgende stap in uw finance carrière zetten? Werken als schadebeheerder in Diegem? 

Hoe kan een schadebeheerder doorgroeien?

Naarmate hij zijn carrière verder uitbouwt, kan een schadebeheerder steeds grotere dossiers op zich nemen, die gepaard gaan met een aanzienlijke financiële verantwoordelijkheid. Vaak gaat het hier om meer complexe kwesties. Daarnaast kan hij nieuwe verzekeringstakken verkennen: autoverzekeringen, brandverzekeringen, levensverzekeringen … Bouwschade is bijvoorbeeld een erg specifieke materie, die om bijzondere expertise vraagt. Zo blijft de schadebeheerder zijn kennis verruimen.

Wie is iCredit?

iCredit is gespecialiseerd in finance rekrutering, projectsourcing, interim-management en outsourcing. Met een bijzondere kennis van credit management, accounts payable, accounts receivable en treasury, zorgen wij voor het juiste finance talent op de juiste plaats. Van junior accountants, over senior debiteurenbeheerders, tot rasechte financieel managers. Wij kijken bewust verder dan cv’s met competenties en referenties. Onze authentieke aanpak is de sleutel tot een succesvolle rekrutering.

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.