Skip to content

FREELANCER IN FINANCE

Als freelancer in finance focust u liefst op uw kerntaken. Maar om die met glans te vervullen, heeft u uiteraard projecten nodig. Die zoektocht kan veel tijd in beslag nemen. iCredit helpt u graag met het speurwerk naar nieuwe uitdagingen en koppelt u met boeiende bedrijven in uiteenlopende sectoren. Werken als treasurer, credit controller, credit analyst of accounting officer? Wij matchen u met de gepaste freelancejob van korte of lange duur, 100 % in lijn met uw wensen. 

Als freelancer samenwerken met iCredit

Als freelancer in finance geniet u van een heleboel voordelen. Eén van de voornaamste pluspunten is de vrijheid om uw eigen koers te varen en uw tijd zelf in te delen. Het grootste risico? Dat u voor enige tijd zonder project komt te vallen. Van zodra eentje ten einde loopt, is het handig dat de volgende opdracht klaarstaat. Net daar maakt iCredit het verschil. Dankzij een breed netwerk en bijzondere nichekennis garanderen we dat de volgende freelancejob binnen uw vakgebied steeds op de plank ligt.

Hyperpersoonlijke aanpak voor freelancejobs 

Wilt u werken als freelancer in finance? iCredit doet er alles aan om u te matchen aan het juiste project. Wij organiseren graag een kennismakingsgesprek met u, zodat wij een goed zicht krijgen op uw kennis, competenties en professionele voorkeuren. Dan duiken we in ons breed netwerk en zoeken we naar freelancejobs die perfect bij u passen. Van zodra we een match vinden, organiseren we een ontmoeting met de klant, waarin we pleiten voor het beste tarief voor u. Daarna ontfermen wij ons over het administratieve luik, zodat u zich meteen kan focussen op de job. Contacteer ons dus gerust en wij maken zo snel mogelijk tijd voor u vrij!  

Sisi Engelbosch is al ruim tien jaar aan de slag als freelancer in finance. Ze deelt openhartig haar ervaringen als zelfstandige en gaat dieper in op haar samenwerking met iCredit.

Flexibiliteit voorop als freelancer in finance

Het iCredit-team telt op dit moment een 25-tal freelancers in finance, waarmee we nauw samenwerken. Zij zetten zich elke dag enthousiast in op hun projecten. Bundelt u als freelancer in finance ook de krachten met andere partners, of vindt u op eigen houtje een nieuwe opportuniteit? Geen probleem! We blijven uw trouwste supporter en checken regelmatig in om te horen hoe het met u gaat. In welke freelanceopdracht zet u vandaag uw tanden? Kan iCredit ergens ondersteunen? Wij horen het graag, onze deur staat altijd open.

Starten als freelancer in finance? Wij begeleiden u graag!

Werkt u momenteel nog in loondienst, maar overweegt u te starten als freelancer in finance? iCredit helpt u om de stap succesvol te zetten. Neem contact met ons op en wij stellen u voor aan collega en Business Development Manager Yehudi Van Hulsen, die al meer dan tien jaar als freelancer voor iCredit werkt. Hij is dé geknipte persoon om u te introduceren in het statuut van zelfstandige en alles wat daarbij komt kijken. Hij neemt uw cv onder de loep, gidst u door de nodige administratie en beantwoordt uw vragen met veel expertise. Nadien matchen we u met uw eerste freelancejob.

Finance consultants

Van finance consultant, naar freelanceconsultant: de getuigenis van Gianni

Gianni Rosseel werkte al ruime tijd voor iCredit als finance consultant en overwoog te starten als freelancer in finance. Tijdens zijn evaluatiegesprek deelde hij zijn ambitie met hr-manager Eva Michielsen. Zij zette meteen een gesprek op met Yehudi en managing partner Koen Van De Walle. Zo kon Gianni zijn twijfels uitgebreid bespreken: “Yehudi en Koen formuleerden een duidelijk antwoord op mijn vragen en deelden waardevolle tips, bijvoorbeeld zaken waar ik rekening mee moet houden als freelancer.”

Na lang wikken en wegen, hakte Gianni de knoop door: vanaf 1 juli 2023 gaat hij aan de slag als freelancer in finance. Ook dan kan hij blijven rekenen op de steun van iCredit. “Ik werd meteen gerustgesteld dat een samenwerking mogelijk blijft. Bovendien mag ik aanblijven op mijn huidige project, maar dan als freelanceconsultant.”

“Het was een spannende beslissing om te starten als freelancer. Het hele iCredit-team, van hr tot het management, steunt mij enorm om mijn droom binnenkort waar te maken. Het beste bewijs dat iCredit in haar medewerkers gelooft en hen helpt om te groeien.”

– Gianni Rosseel, toekomstig freelanceconsultant bij iCredit

Freelancer in finance, en toch deel van het team

Een extra pluspunt van samenwerken met iCredit? Zelfs als freelancer in finance geniet u van een ploeg warme collega’s. We betrekken u bij het team, bijvoorbeeld door u uit te nodigen voor onze regelmatige afterworks. Hier kan u naar hartenlust connecteren met onze interne medewerkers, finance consultants en andere freelancers. Bovendien ontvangt u, net zoals de andere collega’s, kleine attenties zoals ons traditionele eindejaarsgeschenk. Een mooie kers op de taart!

Wilt u als freelancer in finance het salesluik uit handen geven aan een ervaren partner in de sector? Of wilt u starten als freelancer en zoekt u de juiste begeleiding? iCredit luistert naar uw ambities en biedt ondersteuning op uw maat.

Wie is iCredit?

iCredit is gespecialiseerd in finance rekrutering, projectsourcing, interim-management en outsourcing. Met een bijzondere kennis van credit management, accounts payable, accounts receivable en treasury, zorgen wij voor het juiste finance talent op de juiste plaats. Van junior accountants, over senior debiteurenbeheerders, tot rasechte financieel managers. Wij kijken bewust verder dan cv’s met competenties en referenties. Onze authentieke aanpak is de sleutel tot een succesvolle rekrutering.

Gepubliceerd op 8 mei 2023

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.