Skip to content

Van visie tot realiteit: het verhaal achter onze nieuwe website

14 juni 2023 was een spannende dag voor het iCredit-team. Met een gezonde dosis zenuwen, maar vooral veel enthousiasme onthulden we onze splinternieuwe website. Waarom sleutelden we aan dit digitale visitekaartje? Wat zijn de grootste veranderingen en verbeteringen? Samen met Marketing Communications Officer Robin, die het voortouw nam in de ontwikkeling, zoomen we in op de nieuwe website.

Dag Robin! Waarom had iCredit nood aan een nieuwe website?

“De vorige website was naar internetnormen fel verouderd en bevatte heel wat foto’s die door de sterke groei (en verhuis) niet meer actueel waren. Het contentmanagementsysteem kon ook wel een grondige update en vereenvoudiging gebruiken. Dat groeiverhaal van iCredit vereiste dus een betere vertaling naar het wereldwijde web én meer aandacht voor de waardevolle content die we delen. Managing partners Sven en Koen vertrouwden deze taak in maart 2022 aan me toe. Toen ben ik aan de slag gegaan als Marketing Communications Officer. De optimalisatie van de website was daarbij een van mijn voornaamste opdrachten. Al snel bleek dat bij het ambitieuze strategische marketingplan dat we samen uitwerkten een grondige vernieuwing van www.icredit.be hoorde.”

Wat waren de belangrijkste doelen?

“We wilden duidelijker uitdragen wie we zijn en waar we voor staan. Daarnaast streefden we ernaar om nog meer het team achter iCredit in de kijker te zetten. Daarmee geven we iCredit een gezicht. Menselijk, warm, herkenbaar. Het zijn tenslotte de collega’s die zich elke dag engageren voor onze kandidaten en klanten. Als matchmakers zetten zij het juiste finance talent op de juiste plaats.”

Net voor de zomer werd de gloednieuwe website gelanceerd. Hebben jullie deze ambities kunnen realiseren?

“Absoluut! De website is nu een gebruiksvriendelijk platform met een aantrekkelijke look-and-feel, die overeenstemt met ons bedrijfs-DNA. Ons verhaal is opnieuw helder. Zo willen we een carrière- en servicepartner zijn voor finance professionals en bedrijven. Dankzij de nieuwe indeling op de website komt dit voor beide doelgroepen veel beter naar voren.”

“Ik keek reikhalzend uit naar de lancering en ben trots op het resultaat. Blij dat we dit totaalplaatje kunnen delen met de wereld! De volgende stap? De website verder verbeteren en relevante info blijven delen.” 

Kan je wat meer vertellen over het verhaal dat jullie nu brengen?

“Enerzijds focussen we op finance talent. We luisteren naar hun verwachtingen en bieden verschillende mogelijkheden aan: vast in dienst treden, tijdelijke opdrachten aanvatten als finance consultant, werken als freelancer, een finance traineeship volgen … Daarbij hechten we veel belang aan hun persoonlijke ontwikkeling en mentaal welzijn. Anderzijds richten we ons tot bedrijven als kwaliteitsvolle servicepartner, zetten we onze tanden in hun uitdagingen en zoeken we naar de geknipte oplossing. Van vaste rekrutering, over interim-management, tot outsourcing. Die laatste dienst richt zich vooral naar kmo’s. We lanceerden ze vorig jaar onder de naam CREDIRE en dat brengen we nu op de nieuwe website meer naar voren.”

Meer weten over onze outsourcingservice? We verwijzen u graag naar onze blogpost ‘Wat is outsourcing en wat zijn de voordelen?’.

Wat zijn verder de grootste veranderingen op de website? 

“We brengen voortaan nog meer waardevolle content op maat. Daarvoor hebben we de kersverse inspiratiepagina in het leven geroepen. Daar vinden bezoekers blogs, cases en interviews op terug. Onze whitepaper ‘Waar laat uw bedrijf cash liggen?’ is nu ook downloadbaar en we zetten onze opleidingen in de kijker. Die trainingen zullen we in de toekomst verder uitwerken, zodat klanten hun financiële expertise bij ons kunnen aanscherpen.”

Waar ben je zelf het meest trots op?

“We zijn er echt in geslaagd om ons team een gezicht te geven. Daar ben ik blij mee. iCredit vertrekt namelijk vanuit het idee dat mensen het verschil maken, en daar geloof ik oprecht in. Daarom is het fijn dat we nu een mooi platform hebben dat onze collega’s en consultants in de kijker zet. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het resultaat mag er zeker zijn. Ik ben fier op wat we als team hebben neergezet.”

Bedankt voor dit interview Robin!

iCredit staat paraat om u te ondersteunen, adviseren en inspireren. Neem vrijblijvend contact met ons op, of neem een kijkje op onze inspiratiepagina boordevol verhelderende expertise.

Gepubliceerd op 28 juli 2023

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.