Skip to content

Referentie Leaseplan | David Hennion

LeasePlan België mocht vijftig kaarsjes uitblazen in 2022. De laatste jaren kende het bedrijf een snelle groei: dat zorgde voor nieuwe uitdagingen en een hoge workload. Op dit moment ligt de prioriteit van de organisatie niet bij de aanwerving van extra credit management professionals. David Hennion, AR en Collection Manager, motiveert zijn keuze voor outsourcing en de samenwerking met CREDIRE by iCredit.

Logo leaseplan

De uitdaging: hoge workload opvangen

“LeasePlan is gespecialiseerd in autoleasing, zowel voor professionele als particuliere klanten. We kenden de afgelopen vijftig jaar een sterk groeiverhaal. Dat vraagt om grote inspanningen, zeker wanneer er mensen wegvallen, zoals in mijn team. De workload blijft namelijk erg hoog. Nieuwe, vaste medewerkers in dienst nemen om het debiteurenbeheer op zich te nemen, was niet meteen een optie. Daarom zocht ik naar een andere oplossing om de werkdruk te verlichten. Ik overwoog consultancy, maar dat is eerder een korte-termijnplan. Daarom leek outsourcing me de beste keuze.”

De oplossing: outsourcing van het credit management

“In mijn zoektocht naar een sterke partner belandde ik bij CREDIRE, de outsourcingservice van iCredit. Hun team is bijzonder ervaren in credit management en ze gingen meteen zelfstandig aan de slag. We kunnen hun acties makkelijk opvolgen en rapporten genereren wanneer nodig. Ze werken immers in ons eigen systeem. Bovendien zorgt deze laagdrempelige aanpak voor een sterkere connectie met onze interne medewerkers.”

Auto's Leaseplan
Auto's Leaseplan

Het resultaat: soepele en gespecialiseerde ondersteuning

“We doen intussen al een paar maanden een beroep op outsourcing en CREDIRE blinkt uit in flexibiliteit. Het team past zich soepel aan, afhankelijk van de pieken en dalen in onze workload. Heel fijn om te kunnen rekenen op deze ondersteuning over een langere termijn! Bovendien beschikken de credit controllers over ruime expertise, kennen ze de juridische addertjes onder het gras en stellen ze praktische verbeterpunten voor. Een meerwaarde voor ons team.”

“De laagdrempelige aanpak van CREDIRE zorgt voor een sterkere connectie met ons team.”

– David Hennion, AR en Collection Manager bij LeasePlan België

Logo CREDIRE png

Wilt u uw credit management uitbesteden aan ervaren professionals? Neem vrijblijvend contact met ons op: in een korte call van tien minuten lichten we onze werkwijze toe, zodat u precies weet hoe we uw rangen versterken met outsourcing.

Gepubliceerd op 17 april 2023

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.