Skip to content

Ontdek hoe iCredit VAB bijstond

VAB stond voor de moeilijke taak om een groot roadside assist project over te nemen van een rechtstreekse concurrent. De klant, een toonaangevend merk binnen de automobielsector, legde de lat hoog. Om de beide partijen goed op elkaar afgestemd te krijgen, schakelde VAB een Project manager in van iCredit. Die slaagde erin om samen met de verschillende teams zowel bij de klant als de leverancier alles in gereedheid te brengen om de overstap te maken. 

Uitdaging 

VAB haalde met een A-merk binnen de automobielsector een groot contract binnen. Om de overgang van de vorige leverancier naar VAB in goede banen, volgens de gevraagde hoge standaard, was de behoefte aan een sterke Project manager groot.  

Beide organisaties moesten immers op negen maanden klaargestoomd worden om op een vlotte manier samen te werken. Er moest een duidelijk, praktisch op te volgen programma komen dat een concrete uitwerking was van wat in de tender stond beschreven. Voor beide partijen betekende dat er duidelijke afspraken moesten komen die niets aan het toeval zouden overlaten.  

Hoewel VAB niet aan haar proefstuk toe was, moest het zich verdiepen in de wensen van de klant en zich daarop instellen. Het premium merk vroeg bijvoorbeeld om een tweeledig systeem van interventie. Dat betekent dat het in eerste instantie zélf de defecte wagen depanneert, vanuit een eigen garage. Wanneer dat niet mogelijk is, moet VAB het overnemen. Een andere merkspecifieke vraag was een speciaal aan hen toegewezen team binnen de alarmcentrale van VAB. 

Oplossing 

Om de uitdaging tot een goed einde te brengen, kwam VAB aankloppen bij iCredit. Binnen ons uitgebreide netwerk vonden we al snel het geknipte profiel: een manager die zowel bij VAB als bij het A-merk al projecten in goede banen had geleid. Hij kreeg negen maanden om de dienst Aftersales en het pechbijstandsdepartement op elkaar af te stemmen. Denk daarbij aan: procedures die de telefoontjes, rapportering en verdere administratieve afhandeling van de dossiers op punt stellen, heldere afspraken over welke vervangwagens VAB moest voorzien, enzovoort.  

Onze Project manager bracht in overleg met VAB en haar klant alle ‘requirements’ in kaart. Gezien de complexiteit, definieerden ze verschillende subprojecten en doelstellingen: 

  • Het dienstenpakket: welke services vallen onder deze overeenkomst 
  • Samenstelling van het team en het aantal medewerkers 
  • Response rate 
  • Kosten/tarieven 
  • Coördinatie, dispatching van mobiele hulp / voertuigen  
  • Reporting: melding, interventie, interventieformulier, tevredenheidsenquête en facturatie 
  •  

En cours de route doken er, naast het bewaken van de corporate identity van het automerk, ook nog andere uitdagingen op voor VAB. Zo wilde de klant bijvoorbeeld dat iedere door hen aangeduide categorie van wagen de juiste vervangwagen zouden ontvangen, binnen het eigen merk. Dat betekende dat VAB een vloot vervangwagens moest aankopen. De oplossing van deze uitdaging bleek de overname van de rijdende vervangwagens waarover het merk zelf beschikte. Bij de verantwoordelijkheden van een dergelijke Project manager zitten dan ook in het in kaart brengen van risico’s, het snel schakelen bij moeilijkheden en het opvolgen van het budget.  

Resultaat  

Onze Project manager slaagde erin om deze pittige opdracht binnen budget en op tijd uit te voeren. Hij definieerde de verantwoordelijkheden en stelde beide partijen in staat ze op een overzichtelijke manier op te volgen. Dankzij zijn coördinatie, geraakten de verschillende teams bij de klant en leverancier goed op elkaar afgestemd. Dat kon hij uiteraard niet alleen. Zowel bij de klant als de leveranciers waren er bekwame experts waar onze consultant mee overlegde. Als coördinator zorgde hij voor de optimale verbinding tussen die twee en konden beiden ervan op aan dat het nodige grondwerk was verricht voor een vlotte samenwerking. 

Een mooi extraatje nog: nadat dit project afgehandeld was, nam onze Project manager nog ander project op zich binnen het Aftersales departement. Een mooi bewijs dat de tevredenheid bij de klant groot was. 

Bent u ook op zoek naar een vakkundige manager om een tijdelijk project in goede banen te leiden? iCredit is uw partner in interim management

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.