Skip to content

Project in de kijker: order to cash supervisor bij Amplifon

Finance consultant Lesley is al jaren een waardevol lid van het iCredit-team en bewees op verschillende projecten haar meerwaarde. Toen Amplifon, specialist in kwalitatieve hooroplossingen, een expert zocht om haar order to cash supervisor tijdelijk te vervangen, rolde ze dan ook meteen de mouwen op. Acht maanden lang engageerde ze zich voor een foutloze facturatie. Effectief én efficiënt. We schetsen haar geslaagde project.

De taken: van factureren, tot controleren

Na een tweedaagse interne opleiding ging Lesley zelfstandig aan de slag als order to cash supervisor. Haar voornaamste taak? Het opmaken en versturen van zowel facturen als kredietnota’s. Veel klanten rekenen immers op een tussenkomst van de mutualiteit. De hoorcentra bezorgden hun dossier, Lesley ging na of zij de juiste factuur voor de mutualiteit in handen had. Zo ja, dan voegde ze deze toe aan het klantendossier, samen met de nodige documenten. Nadien stuurde ze de bundel integraal door naar Input4you, dat instond voor een grondige screening.

Wanneer Lesley het dossier later opnieuw ontving, controleerde ze de verzamelstaat en verzond ze de documenten per post naar de beoogde mutualiteit. Die had vervolgens 30 dagen tijd om de factuur te betalen. Werd die termijn overschreden? Dan stuurde Lesley een aanmaning. Verder stond ze onder andere in voor terugstortingen naar klanten en het opmaken van betaalplannen.

“Amplifon was heel tevreden over mijn prestaties. Ze benadrukten dat ik snel leer en zowel de processen als de systemen vlug in de vingers had. Fijn om te horen!” – Lesley, finance consultant

De uitdaging: overstap naar een nieuw softwaresysteem

Tijdens Lesley’s project als order to cash supervisor stapte Amplifon over naar een gloednieuw softwaresysteem, dat verschillende doeleinden heeft: facturen versturen, betaalplannen opmaken, terugstortingen uitvoeren … Voor zowat alle taken, met uitzondering van de klantencommunicatie, kon Lesley terugvallen op de nieuwe software. De eerste maand stonden er diverse online opleidingen op het programma, zodat de collega’s hun workflow konden optimaliseren. Lesley vertaalde haar werkwijzen en processen naar heldere werkinstructies, die nu als leidraad dienen voor nieuwe collega’s.

Op zoek naar een tijdelijke vervanging voor je finance departement? Onze finance consultants zijn meteen operationeel en delen graag hun expertise en ervaring.

order to cash supervisor

De competenties: oog voor detail en zin om bij te leren

Lesley beantwoordde aan het profiel van een order to cash supervisor, dankzij haar sterke skills. Ze organiseerde haar werk zelf, rekening houdend met de prioriteiten, en keek met een analytische blik naar elke betaling en iedere factuur. Dankzij deze punctuele attitude vermeed ze fouten en garandeerde ze dat elke klant het juiste bedrag kreeg teruggestort. Waar nodig overlegde ze met collega’s over bepaalde orders of mogelijke oplossingen. Nieuwe inzichten of geoptimaliseerde processen? Lesley deelde steeds haar kennis met haar collega’s en paste haar werkinstructies netjes aan.

“Als consultant moet je veel leren op korte tijd. Leergierigheid is een must zodat de informatie blijft hangen. Tijdens de opleiding verdiepte ik me in de nieuwe software, bijvoorbeeld door verschillende video’s te bekijken, waardoor ik snel weg was met het nieuwe systeem.” – Lesley, finance consultant

 

Gepubliceerd op 5 september 2023

Als finance consultant geniet je van een resem aan kansen: van boeiende projecten, tot uiteenlopende opleidingsmogelijkheden. iCredit is dé expert in finance en matcht je met opdrachten die je challengen en verrijken.

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.