Skip to content

Referentie | Kaltrina Lloncari Mercedes-Benz

De kredietanalisten of debiteurenbeheerders bij Mercedes-Benz Financial Services combineren een ruime financiële kennis met een portie stalen zenuwen. Dat komt van pas in de bruisende maanden na het jaarlijkse Brusselse Autosalon. Mercedes-Benz draagt een kwalitatieve klantenservice hoog in het vaandel. Om die te waarborgen tijdens druktepieken schakelt Kaltrina Lloncari, hun HR Business Partner, iCredit in. Lees hoe we twee van hun teams in Sint-Lambrechts-Woluwe versterken met credit management support.

Logo Mercedes-Benz Financial Services

De uitdaging: drukke maanden doeltreffend doorkomen

“Ik was nog maar net gestart als HR Business Partner in 2018 bij Mercedes-Benz of ik maakte al kennis met iCredit als helpende hand in drukke tijden. Onze afdelingen credit retail en credit collections krijgen jaar na jaar te maken met piekperiodes. De reden? Het Autosalon! Terwijl het grote publiek toeleeft naar een fantastische week in Brussels Expo midden januari, voelen onze collega’s de drukte vooral tijdens de lente, van april tot juni. Hiervoor vaste finance medewerkers aanwerven? Niet opportuun, want na enkele razenddrukke maanden neemt het aantal dossiers weer een duik. Mercedes-Benz Financial Services rekent op iCredit voor de tijdelijke versterking van haar finance teams via goede, gemotiveerde consultants.”

De oplossing: geëngageerde consultants met een proactieve mindset

“Mercedes-Benz Financial Services draait op volle toeren. Dat houdt in dat we graag alle tijd en middelen hyperefficiënt inzetten. Dossiers mogen niet blijven liggen. iCredit stelt ons daarom steeds geëngageerde consultants voor. Sommigen hebben net een project afgerond bij een concullega in de automobielsector, terwijl anderen vanuit de banksector komen. Hoe ze het ervan afbrengen? Stuk voor stuk slagen ze erin om na een korte, maar krachtige inwerkperiode operationeel mee te draaien met credit retail en credit collections. We merken dat aan hun flexibiliteit en ondernemerszin. De consultants van iCredit voeren niets blindelings uit, maar ze denken actief na. Exact wat we bij Financial Services verwachten!”

Het resultaat: professioneel, productief en positief partnership

“iCredit is al jaren een van onze vaste consultancypartners. Ze kennen Mercedes-Benz Financial Services tot in de puntjes: onze context, onze noden, de competenties waarnaar we zoeken, … Maar zeker ook welke persoonlijkheden precies binnen onze teams passen. Daarbij komt dat iedere consultant voorgesteld door iCredit tweetalig is. Dat is een echte must voor een bruisend bedrijf als het onze. Hier wordt zonder verpinken geswitcht tussen Nederlands en Frans en andersom. Zowel finance knowhow, als een goede talenkennis zijn dus essentieel. De grootste troef? iCredit is zich bewust van de urgentie van onze aanvragen. Ik heb nog maar net mijn vraag naar extra capaciteit gemaild of ik word al opgebeld om het nieuwe project toe te lichten. Superfijn! We zullen in de toekomst voor straffe finance consultants blijven rekenen op iCredit.”

“Door in zee te gaan met iCredit genieten we van kwaliteit én stabiliteit. Het is glashelder voor alle partijen welke taken de finance consultants uitvoeren en voor welke periode. Doordat we trouwe klant zijn, komen er altijd professionals over de vloer die sterk zijn in hun werk en bovendien tiptop bij onze mensen passen.”
Kaltrina Lloncari, HR Business Partner bij Mercedes-Benz Financial Services

Uw finance afdeling tijdelijk laten ondersteunen door een consultant? Uw finance team uitbreiden met een vaste medewerker? iCredit voelt zich als een vis in het water in credit management, accounts payable, accounts receivable en treasury. We stellen met oog voor professionaliteit én persoonlijkheid een talent voor dat uw bedrijfs-DNA ademt.

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.