Skip to content

Waarom als young graduate kiezen voor iCredit?

Simon is 26 jaar en werkt sinds januari 2017 bij Credendo als Risk Underwriter. Na zijn studies Grieks-Wiskunde, startte hij een bachelor Handelsingenieur. Met uiteindelijk een “Master economie, recht en bedrijfskunde” op zak, stortte hij zich in september 2016 vol verwachtingen op de arbeidsmarkt.

De job

Simon zoekt een job in een internationaal bedrijf in een financiële functie, maar dat lijkt aanvankelijk niet zo eenvoudig. Via, via komt Simon op de website van iCredit terecht, waar hij de vacature van Credendo vindt.

Credendo is een Europese kredietverzekeringsgroep. Ze leveren oplossingen op maat voor verzekering en financiering met betrekking tot binnenlandse en internationale handel of investeringen in het buitenland en zijn op zoek naar een Risk Underwriter.
De internationale handel en een analytische, cijfermatige functie waarvoor je toch communicatief moet zijn, spreken hem enorm aan dus stuurt hij meteen zijn CV naar iCredit.

De kennismaking

Al snel wordt hij gecontacteerd en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op het kantoor van iCredit. Wat Simon vooral opvalt is dat er heel veel belang wordt gehecht aan wat hij wil. “Er werd heel sterk doorgevraagd naar mijn motivatie en naar wat ik nu eigenlijk wil doen. Dat miste ik bij andere rekruteringsbureaus.”

De troeven van iCredit

Simon vond het als schoolverlater enorm moeilijk om te weten welke richting je nu eigenlijk uit wil, welk profiel je hebt en voor welke functies je geschikt bent.
“Om die zaken perfect op elkaar af te stemmen, is het handig om met een expert als iCredit in zee te gaan. Hun sterkte is dat ze zich echt focussen op gespecialiseerde finance profielen en daarbij inzicht in de functie, maar ook in de cultuur van hun klanten hebben.
Ze besteedden bovendien niet alleen aandacht aan mijn CV en diploma, maar ook aan mijn wensen en ambities. Zo ontstond er een perfecte fit tussen mij en Credendo. Als je op zoek bent naar een job in de financiële sector, zou ik je zeker aanraden om langs te gaan bij iCredit!”

Ben je op zoek naar een eerste of nieuwe uitdaging? Kom eens langs bij iCredit

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.