Skip to content

Waarom werken in finance?

Werken in finance? Een slimme keuze, want het is nu eenmaal een bloeiende branche die veel te bieden heeft. Elk bedrijf komt immers met finance in aanraking. Bovendien is het belang sinds de coronacrisis alleen maar toegenomen, en deze trend zal niet snel keren. We zetten voor jou drie troeven van de financiële wereld voor professionals in de verf.

#1 Veel verantwoordelijkheden

Werken in finance staat gelijk aan verantwoordelijkheden opnemen. Als finance professional vervul je namelijk een impactvolle rol. Je hebt zicht op de cijfers van een bedrijf, bent nauw betrokken bij de financiële processen en adviseert over belangrijke strategische beslissingen. Daarbij vertrouwen je collega’s op jouw expertise en inzichten. Zo maak je het verschil voor je organisatie.

 

#2 Werkzekerheid

Aan werkzekerheid geen gebrek in de financiële wereld. De vraag is groter dan het aantal beschikbare finance professionals, waardoor je makkelijk een job vindt. Functies zoals adviseur kredieten en boekhouder zijn zelfs erkend als knelpuntberoepen door de VDAB. De digitalisering zal zich uiteraard verder doorzetten, maar finance jobs zullen niet snel verdwijnen. Finance is en blijft de kern van een bedrijf. Cijfers vragen steeds om een grondige interpretatie, en de kritische blik van een specialist is daarbij onmisbaar.

werken in finance

#3 Zelfontwikkeling

De financiële wereld staat nooit stil. Van digitale innovaties, tot nieuwe regelgeving: als finance professional is het een must om bij te blijven en je kennis up-to-date te houden. Bovendien biedt de branche heel wat doorgroeimogelijkheden. Zo kan je je binnen verschillende subdomeinen specialiseren en een expertenrol opnemen. Liever doorstromen naar een andere financiële tak? Het werkveld is bijzonder divers en je vaardigheden komen vaak ook binnen andere domeinen van pas. Bijgevolg is het doorgaans relatief makkelijk om over te stappen, mits eventuele extra opleidingen.

Gepubliceerd op 19 september 2023

iCredit is dé niche-expert en biedt uiteenlopende functies voor wie wil werken in finance. Daarbij gaat het om finance jobs in onder andere credit management en accountancy. Neem zeker een kijkje tussen onze vacatures, wij zijn heel graag je carrièrepartner.

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.