Skip to content

Welke finance jobs zijn er?

De financiële wereld telt verschillende takken. Achter deze branche schuilt daarom een brede waaier aan finance jobs, elk met hun eigen specifieke focus. Analyseren, interpreteren, investeren … Stuk voor stuk taken die een finance professional op zich kan nemen. Welke finance jobs zijn er? In deze blogpost richten we de schijnwerpers op de functies waarvoor je bij iCredit terechtkan. 

Finance jobs in credit management

Credit management is in heel wat bedrijven onmisbaar. Het garandeert immers een gezonde cashflow en beperkt kredietrisico’s tot het minimum. iCredit is dé referentie voor vacatures in credit management. Welke finance jobs zijn er binnen dit domein? Hieronder zetten we enkele functies op een rij:

 • Cash collector
 • Credit controller
 • Kredietonderzoeker
 • Credit analyst
 • Kredietanalist woonkredieten
 • Recovery officer

Voor deze finance jobs zoeken we steeds naar sterke, communicatieve profielen, idealiter met een financiële achtergrond. Al kan je bijvoorbeeld vanuit customer service doorstromen naar credit management en een rol als cash collector of credit controller vervullen. Voor een functie als analist is een masterdiploma in finance wel vereist. Hoe dan ook is credit management een niche die veel verantwoordelijkheden en doorgroeimogelijkheden biedt.

Benieuwd hoe je doorgroeit van customer service naar debiteurenbeheer? We verklappen graag hoe we je warm ondersteunen bij de overstap in dit artikel.

Controlling en accounting jobs

Daarnaast biedt iCredit verschillende controlling en accounting jobs. Ook dit zijn communicatieve functies met veel doorgroeikansen. Zowel junior als senior profielen vinden zeker een job binnen deze domeinen. Een diploma in een financiële studierichting is een must, net als analytische vaardigheden en een uiterst nauwkeurige mindset. We presenteren een greep uit de finance jobs in controlling en accounting.

 • Financial controller
 • Boekhouder
 • Accounts payable specialist
 • Accounts receivable specialist
 • Accounting officer
finance jobs

iCredit als carrièrepartner voor finance professionals

De financiële wereld telt niet enkel uiteenlopende niches en finance jobs, je kan ook op verschillende manieren aan de slag. Uiteraard kan je vast in dienst treden, waarbij je van jobzekerheid en stabiliteit geniet. Een tweede optie is werken als finance consultant. Hierbij werk je op projectbasis bij verschillende bedrijven, zodat je jezelf blijft uitdagen en ontwikkelen. Ten slotte kan je de mouwen oprollen als freelancer in finance. In dat geval koppelen wij je graag met interessante opdrachten. Dankzij deze brede ondersteuning is iCredit je carrièrepartner op lange termijn. Wij kijken verder dan je cv, luisteren naar je ambities en voorkeuren, en matchen je met de juiste rol.

Naast finance jobs hebben we ook interne vacatures openstaan. iCredit is in volle groei, wat veel opportuniteiten met zich meebrengt. Zo hebben we stoeltjes vrij voor jobstudenten, stagiaires, een business developer én een recruiter. Heb je weinig ervaring in recruitment, maar wel een achtergrond in finance en sterke communicatieve skills? Get in touch, wij leren je met plezier de kneepjes van het vak.

Gepubliceerd op 19 september 2023

Je hebt nu een goed idee van de finance jobs waarvoor je bij iCredit aan het juiste adres bent. Overweeg je een nieuwe professionele uitdaging? Neem zeker een kijkje op onze jobsite.

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.