Skip to content

iCredit expertise en meer

Welkom op de inspiratiepagina. Hier laten we onze collega’s aan het woord, delen we artikels met waardevolle inzichten, interssante blogs, verhelderende klantenreferenties en meer!

Ontdek hoe iCredit VAB bijstond

Expertise
Referentie
Talent

VAB stond voor de moeilijke taak om een groot roadside assist project over te nemen van een rechtstreekse concurrent. De klant, een toonaangevend merk binnen de automobielsector, legde de lat hoog. Om de beide partijen goed op elkaar afgestemd te krijgen, schakelde VAB een Project manager in van iCredit. Die slaagde erin om samen met de verschillende teams zowel bij de klant als de leverancier alles in gereedheid te brengen om de overstap te maken.

Van de schoolbanken naar de Bank Van Breda – de ervaringen van Berdien

Referentie

In het laatste jaar van haar studies kwam Berdien in contact met iCredit. Ze was nieuwsgierig naar consultancy, om op relatief korte termijn veel ervaring op te doen. Na een eerste kennismakingsgesprek bedacht ze zich en maakte ze een keuze die haar vier jaar later nog steeds blij maakt. Benieuwd welke dat was? Ontdek het hier!

werving en selectie

Case: Werving en selectie voor Bank Van Breda

Referentie

iCredit en Bank Van Breda, dat is al meer dan vijf jaar een succesvol partnership. Wij ondersteunen de bank vakkundig met de werving en selectie van finance professionals. De geplaatste kandidaten krijgen later vaak kansen om intern door te groeien en zijn daarom bijzonder tevreden over hun werkgever. Kortom: een samenwerking met alleen maar blije gezichten!

Wat is een Letter of Credit (L/C)?

Expertise
Ondernemers werken soms met een ‘documentair krediet’, of Letter of Credit (L/C). Zo dekken ze zich in tegen mogelijke financiële risico’s. De L/C biedt zekerheid, maar lijkt voor velen onbekend. Hoog tijd om hier eens naar te kijken. 
sollicitatiegesprek voorbereiden

Een sterk sollicitatiegesprek voorbereiden: 5 concrete tips

Talent

Hoe stoom je jezelf klaar voor een sollicitatiegesprek? iCredit deelt 5 concrete tips: zo kan jij je sollicitatiegesprek tot in de puntjes voorbereiden en een positieve indruk achterlaten op je potentiële werkgever. Succes gegarandeerd!

 

Opleiding kredietverlening

Opleiding kredietverlening

Kredieten

Tijdens een tweedaagse cursus leren de deelnemers aan onze cursus Kredietverlening de grondslagen van dit boeiende thema binnen credit management. Lees meer over de opleiding, gegeven door Kris Arts.

Kredietverzekering: Excess of Loss

Expertise

Met een kredietverzekering houdt een ondernemer zijn kredietrisico’s onder controle. Het geeft – al dan niet gedeeltelijke – bescherming tegen wanbetalingen en bijvoorbeeld faillissementen. Er bestaan verschillende soorten kredietverzekeringen. Eén van de bekendere polissen is de Excess of Loss of XoL. In volgend stukje gaan we hier dieper op in.

Kredietanalist

Wat doet een kredietanalist?

Expertise
Talent

Heel wat bedrijven leveren producten of diensten aan klanten, waarbij ze een bepaald krediet verstrekken. Om te bepalen of een mogelijke kredietnemer financieel sterk genoeg in zijn schoenen staat, rekenen ze op de expertise van een kredietanalist. We gaan dieper in op de rol, de taken en het profiel van deze finance professional.

Customer care agent

Project in de kijker: Customer Care Agent bij een leasingmaatschappij

Talent

Onze Finance Consultant Henriette startte als Customer Care Agent bij een leasingmaatschappij. Na een jaar stroomde ze door naar Fleet Management: een compleet andere afdeling. We vertellen je graag meer over dit geslaagde project!

Eerste job in finance

Talent

Ben je bijna afgestudeerd en op zoek naar een eerste finance job? Denk je aan een young graduate program, of een vaste functie? iCredit is dé carrièrepartner voor finance professionals die willen werken bij topbedrijven. Dankzij onze verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan, vind je ongetwijfeld een professionele optie die bij je past. Ontdek ze nu!

Credit policy: hét werkinstrument van de Credit manager

Expertise

De credit policy of kredietpolitiek. Het is zowat het belangrijkste instrument van de credit manager om mee aan de slag te gaan. We bekijken in deze verhelderende blog wat het inhoudt, wat het belang ervan is en nog veel meer!

 

Welke finance jobs zijn er?

Expertise

De financiële wereld telt verschillende takken. Achter deze branche schuilt daarom een brede waaier aan finance jobs, elk met hun eigen specifieke focus. Analyseren, interpreteren, investeren … Stuk voor stuk taken die een finance professional op zich kan nemen. Welke finance jobs zijn er? In deze blogpost richten we de schijnwerpers op de functies waarvoor je bij iCredit terechtkan.

werken in finance

Waarom werken in finance?

Expertise
Talent

Werken in finance? Een slimme keuze, want het is nu eenmaal een bloeiende branche die veel te bieden heeft. Elk bedrijf komt immers met finance in aanraking. Bovendien is het belang sinds de coronacrisis alleen maar toegenomen, en deze trend zal niet snel keren. We zetten voor jou drie troeven van de financiële wereld voor professionals in de verf.

Gedwongen verkoop. Wat is dat?

Expertise

Wanneer de schuldenaar na een inbeslagname nog niet heeft voldaan aan zijn veroordeling, bv. de veroordeling tot betaling in een vonnis of een dwangbevel, kan de gerechtsdeurwaarder de gedwongen procedure verderzetten. Daaruit volgt dan de zogenaamde gedwongen verkoop.

order to cash supervisor

Project: Order-to-cash supervisor bij Amplifon

Talent

Finance consultant Lesley is al jaren een waardevol lid van het iCredit-team en bewees op verschillende projecten haar meerwaarde. Toen Amplifon, specialist in kwalitatieve hooroplossingen, een expert zocht om haar order to cash supervisor tijdelijk te vervangen, rolde ze dan ook meteen de mouwen op.

Uitvoerend beslag. Wat is dat?

Expertise

Net zoals bij het bewarend beslag zien we drie verschillende categorieën terug bij uitvoerend beslag: roerend, onroerend en onder derden. Wat wil dat precies zeggen?

opleiding boekhouding

Opleiding boekhouding voor consultants

Expertise
Talent

iCredit hecht belang aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van haar mensen. Van junior profielen, tot senior experts: in finance is bijscholing belangrijk. Zo loopt er momenteel de opleiding ‘Boekhouding en financiële analyse’, gedoceerd door Brecht Van Boxelaer.

Bewarend beslag. Wat is dat?

Expertise

Een gerechtsdeurwaarder neemt goederen in beslag. Dat is algemeen bekend, maar weet je écht wat het betekent en wat de werkelijke gevolgen ervan zijn?

Project in de kijker: Credit risk analist in de leasingsector

Referentie

Een bedrijf in de leasingsector klopte aan bij iCredit met de vraag naar een credit risk analist. Finance consultant Laurent ging enthousiast aan de slag om de werkdruk te verlagen. Doorheen het project veranderde het takenpakket en kreeg hij steeds meer verantwoordelijkheden. Duik mee in deze gevarieerde opdracht!

Van visie tot realiteit: het verhaal achter onze nieuwe website

Talent

Ons digitale visitekaartje kreeg een grondige facelift. Samen met Marketing Communications Officer Robin , die het voortouw nam in de ontwikkeling, zoomen we in op de nieuwe website.

Interim-management

Talent

Operationele continuïteit is meer dan ooit een must in ondernemingen. Wanneer er grote veranderingen, zoals een herstructurering, op til zijn, maakt een finance interim-manager het verschil dankzij diens jarenlange ervaring en expertise.

Antiwitwaswetgeving? Niet voor mij, toch?

Expertise

Alles wat met witwaspraktijken en de wetgeving daarrond te maken heeft, is heel actueel. Onlangs kreeg een bank nog een monsterboetes omdat het niet afdoende stappen had ondernomen tegen zulke praktijken.

Grafiek Euribor

Welke gevolgen heeft de stijgende retevoet voor uw onderneming?

Expertise

In het huidige economische klimaat is de aandacht voor werkkapitaal en de kostprijs ervan terug van nooit weggeweest. De rentevoet evolueerde van een negatief percentage rond dezelfde periode vorig jaar naar 3,6% vandaag. Wat betekent dat voor u?

Marketing stagiaires en officer

De ervaringen van Jaro en Demi

Talent

Je maakt deel uit van een jong, dynamisch en tof team, en je wordt bij veel activiteiten betrokken. Flexibiliteit en afwisseling staan centraal!

Jeroen achter zijn bureau

Wat is working capital en hoe kan u het optimaal beheren?

Expertise

Working capital is een begrip dat veel aandacht opeist bij ondernemingen. Terecht, want wanneer u uw werkkapitaal uit het oog verliest, kan dit uitmonden in financiële moeilijkheden.

Logo leaseplan

Waarom LeasePlan koos voor CREDIRE

Referentie

LeasePlan koos ervoor om zijn debiteurenbeheer uit te besteden aan CREDIRE by iCredit. AR en Collection Manager David Hennion legt uit waarom.

Sarah aan haar bureau

Project in de kijker: Customerservice bij een energieleverancier

Referentie

In navolging van de energietekorten klommen de energieprijzen eind 2022 omhoog. Een energieleverancier moest noodgedwongen de voorschotfacturen van haar klanten aanzienlijk verhogen.

Geld haak

Waar laat uw bedrijf cash liggen?

Expertise

In haar gratis whitepaper bespreekt iCredit hoe u de cash conversion cycle in uw organisatie gericht optimaliseert. Ga aan de slag met de praktische tips.

Contract onder de loep

Schulden van de consument

Expertise

De nieuwe wetgeving rond de schulden van de consument en de invordering ervan zal vermoedelijk dit jaar nog in werking treden.

Finance consultants

Freelancer in Finance

Talent

Wilt u als freelancer in finance focussen op uw kerntaken? iCredit matcht u met freelancejobs, zodat uw volgende uitdaging steeds klaarstaat.

Lachend persoon

Voorkomen is beter dan genezen! Hoe kan KYC me hierbij helpen?

Expertise

In Credit Management luidt de gouden regel: voorkomen is beter dan genezen. Het principe van ‘Know Your Customer’ (KYC) kan u hierbij helpen.

Jobstudent Magali

Je eerste job als finance student: De ervaringen van jobstudent Magali

Talent

Als laatstejaars in een economische studierichting komt er heel wat op je af. Eindexamens, vacatures vergelijken, sollicitatiegesprekken voeren …

vrouw lachend aan telefoon

Van Customer Service naar Credit Management

Expertise

Communicatie vormt de rode draad bij customer service. En dat is bij credit management niet anders.

Cash Conversion Cycle

De Cash Conversion Cycle als belangrijke maatstaf

Expertise

Eenvoudig samengevat: het toont aan hoe snel je jouw aangekochte grondstoffen kan omzetten in geld van jouw klanten.

iCredit notitieblok

E-mail eindelijk rechtsgeldig!

Expertise

Niets te vroeg, want ondertussen gebruiken we met zijn allen dit communicatiemiddel al ongeveer dertig jaar.

Eva en Sven

Finance traineeship

Expertise

Studeer je binnenkort af in een economische of juridische richting? Twijfel je welke professionele koers je daarna wil varen?

AR & AP officer

Project in de kijker: AR & AP officer bij een leasingmaatschappij

Referentie
Talent

Onze finance consultants ontfermen zich over uitdagende projecten, leren graag bij en deinzen niet terug voor nieuwe taken.

Eva

Hoe maak je van mentaal welzijn een topprioriteit?

Expertise

HR Manager Eva spreekt over het belang van mentaal welzijn op het werk. Ze geeft tips voor een effectief welzijnsbeleid en legt uit hoe ze die toepast op de iCredit-werkvloer.

Logo Mercedes-Benz Financial services

Mercedes-Benz Financial Services werkt al jaren succesvol samen met iCredit

Referentie

“De consultants van iCredit tonen veel flexibiliteit en ondernemerszin. Ze voeren niets blindelings uit, maar denken actief na.” Kaltrina Lloncari vertelt over de samenwerking met iCredit.

6 concrete sollicitatietips: van CV tot motivatiebrief

Talent

Op zoek naar een job? Vacature op het oog? Een geslaagde sollicitatie begint bij een mooi cv en een krachtige motivatiebrief. Met deze zes tips maakt u alvast een prima eerste indruk!

Starten als young graduate bij iCredit?

Referentie
Talent

Ben je net afgestudeerd en klaar om je finance carrière te lanceren? iCredit helpt je met plezier. Lees het verhaal van Simon en ontdek wat wij betekenen voor young graduates.

Yehudi en Stephanie

Wat betekent de arbeidsdeal voor uw HR-beleid?

Expertise

Eind 2022 deed de arbeidsdeal zijn intrede. Wij laten ons licht schijnen op vijf belangrijke bepalingen.

Sisi Engelbosch

Freelancer in finance: de ervaringen van Sisi Engelbosch

Talent

Wist u dat iCredit niet enkel consultants op haar payroll plaatst, maar evengoed freelancers in finance inschakelt? Sisi vertelt over haar vruchtbare samenwerking met iCredit.

Koen

De ervaringen en expertise van een interim manager: Koen Van De Walle aan het woord

Expertise

Staat uw bedrijf voor grote veranderingen? Ligt er een herstructurering op tafel? Een soepele overgang is allesbehalve een evidentie. Een interim-manager legt de juiste expertise in de schaal om uw onderneming door woelige businesswateren te loodsen.

Yehudi en Stephanie

Stay in touch!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden, of ben je geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen via mail onze updates, uitnodigingen en beschikbare profielen.